Fiecare experienta impartasita, da posibilitatea ca partenerii sa verifice daca au puncte de atractie comune, daca sunt compatibili. Daca li se pare ca au o multime de lucruri in comun, vor incepe sa-si exploreze reciproc aspiratiile si visele, sa vada daca pot impartasi un viitor impreuna.
Oamenii sunt atrasi de cei care le sunt asemanatori din punct de vedere al valorilor si normelor socio-culturale sau al statulului profesional, dar si de cei care le sunt diferiti. Partenerii apreciaza si diferentele sau ceea ce nu regasesc in ei insisi dar descopera in ceilalti .
Pe masura ce relatia evolueaza partenerii nu raman la fel. Fiecare are ritmul sau de dezvoltare emotionala si socio-profesionala. Nevoile se schimba, precum si relatia. Gusturile se schimba si tot astfel se schimba si prioritatile. De multe ori schimbarile aduc odata cu ele si stari tensionale.
In perioadele de acomodare la noile conditii, partenerii au pentru un timp sentimentul ca nu se cunosc atat de bine pe cat au crezut. Adesea ei spun ca au din ce in ce mai putine lucruri in comun, cu atat mai putin visurile de la inceput. Chiar daca visurile sunt diferite pentru un timp, nu inseamna ca nu vor deveni comune pe viitor. Cand ambii parteneri se schimba si „cresc“ impreuna, poate fi o experienta de imbogatire atat a personalitatii cat si a vietii de cuplu.
Compatibilitatea nu este ceva ce ai de la inceput, este ceva ce obtii in timp ce inaintezi in relatie. Aceasta se bazeaza pe dorinta de a coopera si de a lucra impreuna.
Partenerii au nevoie sa simta siguranta ca ei construiesc ceva impreuna, ceva ce are sens. Este important sa asculti ce-l multumeste pe celalalt. Toate cuplurile sunt in acord sau dezacord cu aceleasi lucruri: modul in care sunt gestionate resursele financiare, impartirea sarcinilor, ingrijirea si educarea copiilor, petrecerea timpului impreuna, viata sexuala.
Motivul pentru care cele mai multe cupluri divorteaza este acela ca partenerii evolueaza separat si nu mai sunt atenti la dorintele celuilalt. Monotonia, ignoranta sau implicarea insuficienta ii fac pe parteneri sa uite sa mai fie draguti unul cu celalalt.
Evitati formulari de genul: „fii dragut cu mine“ sau‚ „fii mai iubitoare“. Cererile pot sa sune in felul urmator: hai sa ne plimbam, adu-mi un ceai la pat, cumpara-mi flori, spune-mi ca ma iubesti, fa-mi un masaj, ajuta-ma sa aranjez masa, ia-ma in brate, suna-ma la servici, sa ne uitam impreuna la un film, sa ne intalnim on line in timpul zilei’’, etc.
In timp, va fi mai usor sa cereti si sa primiti ceea ce doriti si veti renunta la alternarea zilelor iar cererile si satisfacerea dorintelor vor deveni obisnuinta in viata de zi cu zi.
Interesant si frumos
RăspundețiȘtergerehttp://www.trilulilu.ro/costybeket/0c4970c5c72f6a
RăspundețiȘtergere:) Imi place cum canta Bogdan Dutoniu..., este frumoasa melodia.
RăspundețiȘtergere