joi, 14 mai 2009

De ce ne este teama sa ne despartim?


Plictiseala, certuri, diminuarea dorintei sexuale... Putin cate putin, se naste gandul despartirii. Dar chiar si atunci cand ne hotaram sa incheiem relatia, apare indoiala. Constatam ca ne este foarte greu sa rupem legatura.
Cati dintre noi nu a trecut printr-o relatie asemanatoare? Viata in doi uneori devine apasatoare, dificila, complicata. Uneori avem impresia ca am incercat totul, totusi nici o ameliorare: plictiseala, certuri, stingerea dorintelor... Oare sa ne gandim la despartire? Pe nesimtite, aceasta idee se coace si devine de neocolit. Dar de aici si pana la a o pune in aplicare... „Sa rupi o relatie inseamna sa pleci, si sa pleci inseamna sa mori, mai mult sau mai putin, de fiecare data.
Uneori, nevoia de despartire este de necontestat. Inauntrul nostru, stim fara dubiu ca e mai bine sa plecam, dar ezitam, ne indoim, incercam sa mai dam o sansa relatiei. De ce ne este frica? Pentru ca ne este teama sa fim abandonati. Avem nevoie de un partener care sa gandeasca despre noi ca suntem de neinlocuit. Avem nevoie ca ceilalti sa aiba nevoie de noi.
Nimeni nu doreste sa provoace suferinta persoanei iubite. Cu atat mai mult daca nu are nimic sa ii reproseze. Bunatatea noastra naturala nu este singurul motiv. Uneori ne vedem in rolul unui personaj fara inima, caruia toata lumea ii reproseaza cruzimea de care da dovada abandonand fiinta pentru care reprezinta totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu