luni, 11 mai 2009

Iubire la distanta

Relatiile la distanta sunt cele mai dificile pentru ca oricat de des comunicati, nimic nu se compara cu un sarut, cu o imbratisare, cu o atingere. Acesta este lucrul cel mai dureros care face ca multe persoane sa renunte la o astfel de relatie. Singurul lucru care sa te faca sa rezisti este sa te gandesti la clipa in care va veti intalni pentru prima data!
Cativa pasi de care trebuie sa tii cont pentru o relatie la distanta:

1.Lasa deoparte pesimismul - daca esti la inceputul unei astfel de relatii, trebuie sa iti oferi o sansa. Luminita de la capatul tunelului exista si trebuie sa crezi in ea.

2.Incearcati sa va faceti planuri de viitor. Majoriatea relatiilor la distanta nu dureaza pentru niciunul dintre parteneri nu are curajul sa faca planuri. Evident, acest lucru inseamana si sacrificii. Dar exista oare relatie fara sacrificii?

3.Fii sincera cu tine si gandeste-te, inca de la primele discutii, daca chiar asta iti doresti cu adevarat. Poti mentine o relatie la distanta sau crezi ca nu vei avea decat de suferit si nu merita? Cu cat trece timpul, cu atat te vei atasa mai mult si exista mai multe sanse ca tu sa suferi.

4.Incercati sa comunicati in fiecare zi si cat mai des. In conditiile in care nu va vedeti, este foarte important ca intre voi sa se realizeze acea legatura emotionala.

5.Conversatiile nu trebuie sa fie foarte lungi, ci atat cat sa stiti unul de celalalt. Daca ai nevoie de un sfat, nu ezita sa il ceri.

6.Desi unii spun ca sunt demodate, scrisorile de dragoste inca se mai poarta. Odata cu ele ii poti trimite si un cadou sau ceva ce stii ca i-ar face placere sa primeasca.

7.Evitati sa va controlati reciproc - iata una dintre problemele majore cu care se confrunta persoanele care au o relatie la distanta. In general si indiferent de situatie, oamenii au tendinta de a controla. Atat timp cat ambii va doriti o relatie libera, in care sa nu va simtiti nicidecum incorsetati, totul este in regula. In momentul in care apare gelozia si posesivitatea, indiferent daca celalalt se afla la 2000 de kilometri, totul se termina.

8.Cumpara un joc pe care sa il puteti juca impreuna pe internet. Vei vedea ca timpul trece altfel si, in plus, aveti ocazia sa va distrati pe cinste!

9,Cumparati-va cate un webcam, astfel incat sa aveti posibiliatea sa va si vedeti in timp de vorbiti.

10.Ti-ai cumparat ceva dragut si esti foarte entuziasmata? Trimite-i un mail cu poze si spune-i cat mult iti doresti sa vada si el.

11.Daca simti ca te-ai atasat prea mult de celalalt si stii ca relatia voastra nu va avea nicio sansa, este bine sa renunti pana nu este prea tarziu. Nici tu si nici el nu meritati sa suferiti. Evaluati-va relatia si decideti daca mergeti pe drumuri separate sau treceti impreuna peste aceste obstacole.

12.O relatie la distanta nu difera foarte mult de una normala, pentru ca presupune aceleasi lucruri: comunicare, incredere, respect, sacrificii si intelegere. Una dintre cele mai grele momente intr-o relatie la distanta este conectivitatea, cand unul dintre parteneri este mai ocupat decat celalalt.

13.Daca tu esti cea ocupata, atunci incearca sa ii explici partenerului tau ce implica jobul tau si sa il intelegi la randul tau daca el cel ocupat. Flexibilitatea in acest caz este foarte importanta.

14.Ia in calcul faptul ca a avea vieti separate insemana o sansa in plus de maturizare individuala. Unele cupluri se "despart" pentru a se regasi pe sine, dar intr-o relatie la distanta avantajul este ca ai suficient spatiu sa te regasesti.

15.Nu uita ca orice relatie la distanta preupune multa munca, dedicare si incredere maxima in partener. In orice moment poate sa intervina paranoia care, in cele mai multe dintre cazuri, duce la distrugerea relatiei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu